Capecod fin bars
Image default
Recreation / Travel

Zoek jij vaak naar goedkope vluchten? Gebruik Skyscanner

Het vinden van voordelige vluchten is een flinke onderneming. Er zijn erg veel aanbieders die allemaal claimen dat ze de goedkoopste vliegtickets naar jouw bestemming hebben. Daarnaast zijn er veel derde partijen die tussen jouw en de maatschappij gaan zitten, claimen dat ze korting voor je regelen, maar ondertussen zelf verdienen aan de verkoop van jouw vliegtickets. Het is niet makkelijk om het overzicht te bewaren, en je weet nooit zeker of je echt voordelig uit bent. Maar gelukkig is er een gemakkelijke manier om te zien of er goedkope vluchten beschikbaar zijn: Skyscanner.

 

Hoe het werkt

Skyscanner is een zoekmachine voor goedkope vluchten. Alle vliegmaatschappijen en aanbieders van tickets zijn aangesloten in het netwerk van Skyscanner, zodat je altijd een totaaloverzicht hebt. Er worden geen servicekosten of administratiekosten of iets dergelijks gerekend. Alle verdiensten van Skyscanner gaan via commissies voor het doorsturen van klanten, of via reclame-inkomsten. De klant hoeft niet te betalen voor het gebruik van de website of de app. Het enige dat je hoeft te doen is je vertrekplaats en je bestemming op te geven, plus de data van vertrek en aankomst. De zoekmachine gaat nu op zoek naar de gunstigste vluchten voor jouw reis.

 

Een kleine aanpassing maakt een groot verschil

In de eerste instantie zul je gericht zijn op directe vluchten op jouw aangegeven data. Maar Skyscanner laat je ook vluchten zien op andere dagen, of op andere tijdstippen. Ook kijken ze naar de verschillende vluchthavens in de regio. Een paar uur later vliegen naar een andere luchthaven kan wel honderden euro’s schelen. Een klein voorbeeld: vliegen van Amsterdam Schiphol naar London Heathrow op vrijdagmiddag is aanzienlijk duurder dan bijvoorbeeld Eindhoven Airport naar London Stansted om half vijf in de ochtend. Dit is een extreem voorbeeld, maar Skyscanner laat je al de mogelijkheden zien. Zo kun je zelf bepalen hoe je de reis indeelt en de prijs bepalen.

 

Je bent niet de enige die zoekt naar goedkope vluchten

Er zijn meer mensen die zoeken naar goedkope vluchten. Zo zijn er al heel wat mensen die ervaring hebben met Skyscanner. Deze ervaringen delen ze vaak online in reviews. Ben jij geïnteresseerd in deze reviews? Lees ze hier. Je zult zien dat een bedrijf dat zich richt op het zo goedkoop mogelijk maken van vluchten kan rekenen op positieve reacties. Wat zijn jouw ervaringen met Skyscanner? Je kunt zelf een review schrijven. En als je nog geen ervaring hebt met zoekmachine voor goedkope vliegtickets, dan wordt het hoog tijd.