Capecod fin bars
Image default
Recreation / Travel

Veilig op reis doe je zo!

 

Vakantie. Na een paar zware maanden achter de rug te hebben, is iedereen toe aan enkele weken rust. Geen collega’s, de warme zon, bruine gezichtjes en de geur van zonnebrand. Veel mensen profiteren van de vrije weken door een vakantie te boeken of een tripje naar een leuke plek te plannen.

In het verkeer vinden jaarlijks veel ongelukken plaats die voorkomen kunnen worden. Wanneer er een reis per auto of camper wordt geboekt, is het verstandig ook na te denken over de route naar de locatie toe. Wat zijn veilige wegen? Via welke route kom je het snelst aan op bestemming? Hoe maken we de reis zo veilig mogelijk? Voor de laatste vraag zijn er de afgelopen jaren veel producten op de markt gekomen, zo ook de achteruitrijcamera of eventueel de gehele achteruitrijcamera set.

Wat is een achteruitrijcamera?

Een achteruitrijcamera is een camerasysteem om de veiligheid in vele voertuigen te waarborgen. De camera’s dienen als extra ogen voor de automobilist en is dan ook een ideaal hulpmiddel voor bestuurders om te zien wat er achter het voertuig gebeurt.

Bevestiging

Waar een draadloze achteruitrijcamera bevestigd wordt, verschilt per voertuig. In de meeste gevallen wordt het systeem rondom de kentekenplaat, op of rond de achterruit of bij het logo van het automerk geplaatst. De camera wordt direct geactiveerd, zodra de bestuurder achteruit rijdt. De beelden zullen vervolgens op de boordcomputer verschijnen voor een prettig overzicht van de situatie.

Voordelen

  1. De dode hoek zal volledig worden weergegeven. Door enkel achterom te kijken of de achteruitkijkspiegel te gebruiken zal dit niet voldoende inzicht geven.
  2. Beter zicht tijdens het rijden.  De camera’s bieden extra inzicht op de omgeving om de auto heen. Hierdoor zal de bestuurder gecontroleerd de weg kunnen betreden en mogelijke botsingen kunnen voorkomen.
  3. Groter veiligheidsgevoel. Door de camera krijgt de bestuurder een beeld van de situatie achter de auto. De kans op botsingen of ongelukken door onverwachte gebeurtenissen zal worden verkleind door het vergrote inzicht.

 

http://vanzwitserland.nl