Capecod fin bars
Image default
Recreation / Travel

De mooiste spots in Azië

Mensen die van reizen houden kennen de geheimen die Azië te bieden heeft. Veel uiteenlopende culturen met bijzonder veelzijdige mensen maken Azië één van de meest geliefde continenten om te gaan backpacken voor veel jonge Nederlanders.

Ga jij binnenkort ook op vakantie naar Azië? Dan moet je zeker een bezoekje wagen aan de volgende mooie spots.

Zuidoost-Azië

Omdat Azië een geweldig groot continent is moet kun je eigenlijk niet van één Azië spreken. Veel nieuwe reizigers gaan naar Zuidoost-Azië om hier de boel te verkennen. Je kunt hier zeker een aantal manden vertoeven en reizen in Thailand, Vietnam en Myanmar.

Waar landen als Thailand en Vietnam misschien al wat meer bekend zijn voor toeristen is Myanmar eigenlijk nog een beetje onbekend gebied. Hier mogen pas sinds enige tijd weer toeristen het land in en je merkt hier dan ook een groot verschil in beleving met Thailand. Je zult hier nog vaak worden aangekeken door de inheemse bevolking en een heel ander gevoel krijgen tijdens je trip.

Japan

Van Zuidoost-Azië naar een geheel andere plek, namelijk het technologisch ver ontwikkelde Japan. Een prachtig land met een zeer indrukwekkende cultuur. Japanners worden gekenmerkt door een unieke levensopvatting en je zult je dan ook zelden onveilig voelen in het land. Dit gedisciplineerde volk zal grote indruk maken op Westerlingen die er voor het eerst komen. Zowel de taal als de kunst is erg anders dan van wat wij hier in Nederland en de rest van Europa gewend zijn, dus laat je overwelmen door de gehele ervaring.

Rusland

Waar je misschien niet zo snel aan denkt bij Azië is dat ook Rusland hier ligt. Weer een compleet andere natie dan Japan en bijvoorbeeld Myanmar, maar ook hier kun je vele maanden dan wel jaren rondtrekken. Zeker een aanrader voor mensen die al wat ervaring hebben met verre trips en een keer hun grenzen wat meer willen verleggen.

Related Posts

Wat te doen in eigen land?

Vakantiehuisjes Veluwe 8 personen

Goedkoopste manier van reizen met de taxi Almere