Capecod fin bars
Image default
Recreation / Travel

Amsterdam Zuidoost bruist van de energie

Amsterdam Zuidoost is een betrekkelijke “jong” stadsdeel van Amsterdam. Liggend aan de A10 ringweg en ten westen van de Weespertrekvaart. Deze vaart is aangesloten aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Ten noorden van Zuidoost ligt Diemen en het aangrenzende Diemerbos. Ga je naar het zuiden dan beland je in de weilanden en nog iets verder ligt het stadje Ouderkerk aan de Amstel. Een klein en mooi stadje aan de waterkant, populair in de zomer door de vele terrassen aan het water. Amsterdam Bijlmer, zoals Zuidoost ook wel genoemd wordt, heeft een eigen treinstation wat meerdere architektonische prijzen heeft gewonnen.

Amsterdam Zuidoost en een groene buurt gelegen aan de grote Gaasperplas en bebossing in het midden van het stadsdeel. Er zijn verschillende parken, sportfaciliteiten, privé tuinen en zelfs een golfbaan. Het “urban” gedeelte van Zuidoost centreert om het Ajax voetbalstadion, de Amsterdam ArenA oftewel het Johan Cruyff Arena. Winkelen kun je uitgebreid doen in de Amsterdamse Poort, hier vind je alle bekende winkels en merken gecombineerd met de exotische winkeltjes die passen bij de bewoners van Amsterdam Zuidoost. Aan de Johan Cruyf Arena ligt de ArenA Boulevard met nog meer grote winkels, een grote bioscoop, de AFAS live concerthal en om de hoek de Ziggo Dome.

Door de groeiende populariteit van Amsterdam Zuidoost groeit ook het aantal bars, restaurants en café’s. Zo speelt Ajax in de Johan Cruyff ArenA en worden hier geregeld concerten en feesten georganiseerd. De AFAS live is een bekende concertzaal en om de hoek zit de grote Ziggo Dome. Beiden concertzalen hebben alle grote artiesten al over de vloer gehad. Heerlijk naar de film kan in de mega Pathe bioscoop. Dus er is altijd wel wat te beleven voor en na een feest, film of concert. In de zomermaanden kun je het bekende Kwaku festival bezoeken, een Surinaams festival waar je je ook echt in Suriname waant.

Overnachten in Amsterdam Zuidoost is ook al makkelijk. De grooie van het aantal hotels in Amsterdam Zuidoost vloeit voort door alle entertainmentopties. Bezoekers blijven na een concert liever overnachten en maken er een mooi dagje uit van. Je bent met de metro in 25 minuten op Amsterdam Centraal Station.

Kortom Amsterdam Zuidoost bruist van alle kanten. Het ooit zo verguisde stadsdeel is nu juist de uitvalsbasis van vele concertbezoekers, zakenmensen en shoppers. Ook voor toeristen die een betaalbaar hotel zoeken in Amsterdam is Amsterdam Zuidoost een prima alternatief. De aansluitingen van het openbaar vervoer zijn goed en snel, binnen een half uur sta je op het Damrak.

 

http://www.marriott.com/hotels/travel/amsaa-courtyard-amsterdam-arena-atlas/