Capecodfinbars

Waarom LED inbouwspots milieuvriendelijker zijn dan halogeenspots

Je kunt er tegenwoordig niet omheen: LED lampen. In elke bouwmarkt en zelfs in elke supermarkt worden deze aangeboden. Maar als je je gewone inbouwspots wilt vervangen door LED Inbouwspots valt het prijskaartje je misschien wat tegen. Toch zijn deze LED lampen aan het einde van de rekening voordeliger dan standaard verlichting én een stuk milieuvriendelijker.

 LED lampen en in dit geval LED inbouwspots gaan veel langer mee dan gewone lampen. Halogeenspots geen een paar jaar mee, maar LED inbouwspots kunnen wel 15 jaar en soms zelfs veel langer mee gaan. Je hoeft dus minder vaak nieuwe lampen te kopen en er hoeven dus ook veel minder lampen geproduceerd te worden. Dat is dus een besparing o de energie van de producerende fabrieken, maar ook een besparing op de grondstoffen.

 LED inbouwspots worden vaak gebruikt op plekken waar goede verlichting nodig is, zoals de keuken of de badkamer. Wanneer deze lampen branden wordt bijna alle elektriciteit omgezet in licht, slechts 10% is warmte. Wanneer je kijkt naar normale verlichting dan is dat andersom: bijna 90% is warmte en slechts 10% is licht. Een verspilling van de energie en dus eigenlijk ook van geld dat je voor de elektriciteitsrekening betaalt.

Dus wanneer je voor de keuze staat om nieuwe lampen aan te schaffen, overweeg dan eens LED lampen. Dat geldt misschien juist wel voor LED inbouwspots. Tegenwoordig zijn deze gelukkig ook in warmere tinten te verkrijgen, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Ze zijn misschien iets duurder in de aanschaf, maar uiteindelijk heel vriendelijk voor je portemonnee. En daarnaast doe je ook het milieu er een groot plezier mee.

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-inbouwspots.html